koubelka píše:Ahoj
tak pro nedočkavé tady zkusím popsat jak se dopídit přesného času vysílání.
a) budeme vycházet z toho že seriál How I met your mother je vysílán americkou televizní stanicí CBS
b) Pokusíme se někde zjisit datum a čas vysílání seriálu. Pro zjištění správného datumu vysílání jednotlivých epizod nám můžou sloužit jak přímo tyto stránky nebo popřípadě wikipedie (en) atd.. a pro přesný čas vysílání se můžem podívat buďto přímo na oficiální program nebo ještě "fikaněji" si to přímo přečíst např nějakém spoileru (tj. je tam napsáno: "Jan 11th @ 8:00 on CBS" - tj. jedenáctýho ledna ve 20h na CBS)
c) Zjistíme si přesný čas na východním pobřeží např ve státě New York. Zde vycházím z předpokladu že sídlí-li CBS v New Yorku, tak tam také vysílá. (Složitější by to bylo ve chvíli kdyby místo toho byla třeba z Los Angeles, tam by pak byl čas jiný)
d) A tadá z výše uvedených informací si tedy již dáme dohormady že je-li vysílání ve 20:00 New Yorského času, tak přičteme-li 6h, tak se dostaneme k přesnému času našeho (středoevropského) času - tj. 12. ledna ve 2h ráno.
e) No a pak už to bude všechno jen otázka minut jak dlouho po té se objeví první torrenty s novým dílem (hádám že nejpozději ve 2h 30min už bude díl ke stažení) a titulky záleží na vyjímečném překladateli uživateli jingspiral kterýtož je neuvěřitelně pracovitý a svědomitý a titulky dodává zpravidla do několika hodin. Tj. jak bylo řečeno výše pravděpodobně někdy 12.ledna v rozmezí odpoledne až večer se můžem těšit na "plnohodnotné" pokračování i mi ostatní
koubelka píše:to Nakedman:
No tak to samozřejmě že to není žádná novinkaJen mi přišlo že i přes tuto "jednotu času" není na škodu si čas od času připomenout proč a jak tomu tak je. Samozřejmě jsem svím příspěvkem nechtěl nikterak urazit ty, kterýmžto je toto už dávno jasné, ale spíše pomoct těm, kteří se i přesto stále ptají "když už to teda bude".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků